Tarta cu mure, caise si crumble

de T I M E A in Prajituri, 28 Iul 2014 | 10107 vizualizari

 

Va era oare dor de o tarta facuta de mine? Aceasta este o combinatie perfecta de arome cu caise, mure si un aluat dulce faramicios deasupra. Va garantez ca nici nu o sa va ajunga una si daca sunteti o familie numeroasa mai bine faceti din start doua tarte.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 80 gr unt
  • 180 gr faina (sau vedeti cat cuprinde, conteaza tipul de faina folosit)
  • 1 ou mic
  • 1 lingura zahar brun
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 2 linguri gris
  • aprox 300-350 gr caise
  • aprox 150-200 gr mure
  • 1 lingura zahar
  • un plic zahar vanilat
  • Crumble:
  • 60 gr unt
  • 2 linguri zahar
  • 60-80 gr faina
  • Extra:
  • un pic de unt pentru uns tava si zahar pudra pentru pudrat tarta la final
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mure, caise si crumble:

Pregatim aluatul in felul urmator: 

 - frecam untul cu zaharul si un varf de sare

- adaugam oul, coaja de lamaie si bicarbonatul stins in sucul de lamaie   - adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.
- invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora sau daca va grabiti e ok si la congelator timp de 20-30 de minute.

Ungem o tava rotunda de tarte cu unt.

Aluatul il intindem pe masa de lucru tapetata cu faina si il asezam in tava.

Presaram grisul peste aluat.

Caisele decojite le taiem bucati si le asezam in tava apoi punem si murele printre bucatile de caise.

Pentru crumble amestecam untul cu zaharul si adaugam treptat faina.  

Aluatul obtinut il dam la congelator 30 de minute (sau daca nu va grabiti puteti sa il tineti la frigider pana se intareste)

Scoatem aluatul din congelator si il razuim peste fructe. 

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 25 de minute sau pana se rumeneste usor deasupra.

Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin, pudram cu zahar pudra, apoi feliem si servim.

TIPS-URI

1

Puteti face cantitate dubla de aluat si pastrati jumatate la congelator pentru o alta tarta

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mure, caise si crumble" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

T I M E A 1

29.07.2014, 22:16

ma bucur mult ca va plac tartele mele

Geanina87 1

30.07.2014, 06:36

cum oare sa nu ne placa ?

T I M E A 1

31.07.2014, 22:48

Geanina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta exotica